Wednesday, October 28, 2009

28 Octombrie ... o zi cu soare

28 OCTOMBRIE. O zi banala pt foarte multi sau poate foarte speciala pt alte persoane.
Pentru mine acesta zi e ca un punct de referinta. Intr-o zi de toamna acum cativa ani am deschis ochii. Satul poate de negura ce imi acoperea creierul acum multi ani am indraznit sa sper. Cautam ceva de foarte mult timp dar nu stiam ce. Simteam ca e timpul sa indraznesc insa nici nu imi dispalacea foarte mult viata mea pana la acea zi. Multa distractie. Petreceri tot timpul. Griji destul de putine si responsabilitati zero. Totusi eram parca intr-o colivie si mai grav decat atat, eram singur in ea. Am hotarat sa schimb ceva. A venit totul oarecum involuntar si pentru ca asa mi-am dorit. Sa vina totul de la sine. De atunci am inceput sa invat ceva ce nu te invata nimeni in nicio scoala. Am descoperit ca uneori un zambet pe chipul altei persoane ma poate face cu mult mai fericit decat daca zambetul ar fi fost pe chipul meu. Am invatat sa sufar cand altcineva sufera. Am invatat sa plang si sa rad din suflet. Am inceput sa traiesc.
Sigur...cu trecerea timpului, adaptarea la noul stil de viata nu a fost usoara. Am facut si greseli, am si progresat. Si vreau sa cred ca am lasat si ceva bun in urma. Odata cu trecerea anilor, cand lucrurile aveau sa se schimbe am inceput sa vad si mai clar totul. Chiar si acum , cand a trecut ceva timp si viata mea s-a schimbat din nou descopar lucruri noi, vad trecutul din unghiuri diferite si desi se spune ca nu e bine sa te uiti prea mult in urma eu o fac si o voi face intotdeauna pentru ca altfel tot ce s-a intamplat a fost in zadar. Devin din ce in ce mai convins ca totul are un sens. Ca nu suntem de capul nostru aici si ca in ciuda liberului arbitru avem un drum trasat de la care ne putem abate, insa nu prea mult. Sa zicem ca daca viata e o linie, cu siguranta noi nu o vom face niciodata o sinusoiuda. Poate cel mult prin micile decizii ii vom putea da o deviatie de cateva grade. Evident, cu cat deviatia e data mai devreme, cu atat undeva in viitor diferenta va fi mai mare fata de ipotetica linie initiala. Pt pers carora acesta zi nu le este indiferenta, Multumesc.
Ziua de astazi mai e speciala dintr-un alt motiv. Astazi am aflat ca in cateva luni, voi avea o fetita. Sunt foarte fericit si desi nu o arat, imi vine sa zburd si sa ma imbat. 28 OCTOMBRIE.....ramane o zi frumoasa de toamna cu soare.

1 comentarii:

mihaela said...

si daca tu spui ca drumul este trasat eu spun altfel , ca "cineva" acolo sus are grija sa puna totul cap la cap, fetita ta e cea mai buna dovada...O sa fi un tatic minunat..
tot tzk

Post a Comment